REINFORCE

DESIGNED IN COLLABORATION WITH SKYLA LEAVITT
ARCH 584 |   FALL  2018

Our goal for the urban design scheme of Eliot is to reincarnate the function, grain, and scale of the neighborhood spaces based off of the physical and political historic context that scars the landscape. We aim to prevent the hospital from continued inefficient institutional expansion while also reconnecting the neighborhood and hospital populations through an engaging axial landscape. A brightly designated historic trail reconnects important pieces of the neighborhood fabric, supported by adjacent programmatic initiatives requested by community members. These interventions reinforce and facilitate broader local connections by strengthening the Williams Avenue commercial corridor and linking it to Martin Luther King Jr. Boulevard by way of the pedestrian focused NE Knott Street cultural and community centers plaza.

WALKING TRAIL

To connect the hospital and the neighborhood together, a walking trail extends from Dawson Park, through a new Amphitheater, to Randall Children's Hospital, down to Lillis Albina Park, through a new Cafe and Dog Park, and back to the hospital campus.

HISTORICAL TRAIL

The historical trail highlight the existing buildings that remain. By small scale interventions, such as painted crosswalks and colorful street lighting. The historical trail ends at Matt Dishman Community Center and a new Cultural Center. This street becomes pedestrian only and is a location for the neighborhood to come together.

© 2023 by Sasha Blake. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now